Zo herken je een goede personal trainer opleiding voor jou

Ben jij op zoek naar een personal trainer opleiding die je kunt gaan volgen? Dan is het belangrijk dat je een goede opleiding kiest. Er is nogal wat verschil in de opleidingen die je kunt volgen en daarom is het belangrijk dat je de juiste keuze maakt. Het moet een opleiding zijn die bij je past en een opleiding die goed is, zodat je er wat aan hebt. Hier vind je informatie voor iedereen die eraan denkt een personal trainer opleiding te volgen en over de punten om op te letten voordat je je keuze maakt.

Is een personal trainer opleiding iets voor jou?

Een personal trainer moet geduldig zijn, kunnen motiveren en moet iedere persoon anders behandelen. De ene cliënt zal het sneller oppakken dan de ander, de ene cliënt doet wat je zegt en de ander niet. De ene cliënt heeft al een redelijke conditie en de ander heeft juist een goede conditie nodig. Waar de ene cliënt jonger is en de andere al op leeftijd en de ene is sterk en de andere blessures heeft. Je moet goed kunnen inschatten wat iemand nodig heeft en daar je trainingsplan op afstemmen. Daarnaast moet je jezelf afvragen of je de personal trainer opleiding wilt volgen omdat je voor jezelf wilt gaan beginnen of omdat je in loondienst wilt gaan. Hoe ga je hiermee om en ben je daar klaar voor? 

Verschillende soorten opleidingen

Vervolgens moet je na gaan denken over het soort personal trainer opleiding je wilt gaan volgen. Het ene instituut biedt modules aan zoals Fitnesstrainer A en Fitnesstrainer B. Daar kun je dan bijvoorbeeld voedingsleer aan toevoegen mocht je dat interessant vinden. Andere opleidingen richten zich meer op leefstijl en mindset, op het opstellen van schema’s en oefeningen op het geven van voedingsconsultatie. Overige opleidingen zijn juist gericht op de menselijke anatomie en fysiologie. Vraag jezelf dus af welke soort fitness trainer je wilt worden en daar kies je dan een passende opleiding bij. Deze keuze is voornamelijk persoonlijk.

Je hebt geen opleiding nodig

Een ander punt om in overweging te nemen is dat een personal trainer opleiding niet verplicht is. Als jij deze kennis al hebt om wat voor reden dan ook, dan kun je gewoon als personal trainer beginnen. Het is alleen zo dat iemand met een papiertje gemakkelijker cliënten krijgt. Want dat kan het bewijs voor je zijn dat je de kennis hebt en dat deze daar op getest is. Dat is voor cliënten toch vaak wel een belangrijk punt bij het uitkiezen van de personal trainer.

Een goede training herkennen

Nu je weet wat je nodig hebt en waar je interesses liggen, kun je gaan zoeken naar een personal trainer opleiding die daaraan voldoet. Het is dan belangrijk dat je een opleiding op locatie volgt en niet online. Een erkend diploma is ook altijd beter en cliënten kijken daar wel degelijk naar als ze een personal trainer uit gaan kiezen. Als laatste is het ook altijd verhelderend om te zien wat voorgaande studenten van de personal trainer opleiding vonden in de recensies.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*